Címkék

2016. november 16., szerda

Miss Peregine's Home for Peculiar Children film értékelés

Hello!

Véégre, hozom az értékelést a filmről is. Nehezen hoztam össze, ez a hét ez egy teljes őrültekháza volt, de igen, megnéztem, és most pedig jöjjön az értékelésem.


Első körben azt leszögezném, hogy Tim Burton a kedvenc rendezőm. Minden filmje szinte tökéletesen olyan, amilyennek nekem lennie kell, de a legjobban az animálási stílust szeretem, pláne amit a Nightmare Before Christmasban láthattunk. Fantasztikus, úgy ahogy van erről nem is tudok többet mit mondani, kész, ennyi, Tim Burton a best.

Na, de térjünk ki a mi kis filmünkre. A könyvek után hatalmas reményekkel vágtam neki a mozizásnak, és javarészt meg is kaptam, amit szerettem volna. De, először térjünk ki azokra az apró - vagy nagyobb - hibákra, amik szúrták a szemem.

Egyrészt, a film sarokba szorította magát azzal, hogy kábé 700-800 oldalnyi regényből akart csinálni, egy maximum két órás "gyorstalpalót", így sok fontos részlet kimaradt belőle: Kihagyták belőle azt, ami Jacob képességében a pláne, kihagyták a teljes Üresek Városát, ami a kedvenc részem a trilógiából, úgyhogy nyeeee...., azt, hogy Vándorsólyom kisasszonynak az öccse kísérletezett, amivel a lelki szálat ki is söpörték a filmből, és hasonló nagyon fontos dolgok, amik nélkül a könyv kvázi nem is lenne. És még valami. Jacob és Emma a könyvben az első 100 oldalon belül összejönnek. Mi a tökömmel szórakoztak ennyi ideig a filmben???!?
Valamint apró kis hibák, hogy Jacob nagypapája nem éledhet újjá mert "a történelem meggyógyítja magát", kimaradt egy rakás kellemes mellékszereplő, és ilyen apróságok.

Viszont a szereplők...Anyám borogass!! Hát ez valami eszméletlen! A karakterkidolgozás és a színészgárda a legfinomabb fogalommal is tö-ké-le-tes! Asa Jacob szerepében valami fantasztikus, ez a fiú állati tehetséges, és tökéletes páros Emmával, Vándorsólyom kisasszony itt sokkal szimpatikusabb, és még Enochot is képes voltam megkedvelni. Fiona és Browyn sajnos nagyon kevés időt kaptak, de abban ők is perfektül meg voltak alkotva. Itt is vannak persze apró bajocskák, például Emma és Olive képességeinek felcserélését háááát...igazán nem értem.
Az üresek kis túlzással úgy festenek mint Jack, akit említettem is, de így élőben, 3D-ben ugrottam egyet a székben azt nem tagadom.

Tim Burtonhöz híven a cselekményt illetően kaptam pár olyan jelenetet, ami egyszerűen csak túl sok volt. Mikor Vándorsólyom kisasszonyt elrabolták, a németek éppen dobják le a bombát a házra, és ott polkázik az üresrém is, és mindjárt lezárul a hurok...Atya ég...Atya éég. Adrenalinfröccs, erre ennyit tudok mondani.

A helyszínek pedig gyönyörűek, az árvaház, és minden olyan fantasztikusan volt kiválasztva, hogy leesett az állam.

A szinkronról nem tudok véleményt alkotni, mivel annak ellenére, hogy lassan én is bekerülök a szakmába, angolul nézek filmeket, eredeti nyelven, nem szeretem a szinkront.

Na, szerintem ez a post most ennyi lesz, még jövök a héten, ne haragudjatok a rengeteg elmaradásért, pótolom, sziasztok!
Alice

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése