Címkék

2016. január 30., szombat

Asylum 1.

ASYLUM 1. - Könyvajánló  

Hey Guys!

 Gondoltam, hogy kezdjük a blogvezetés felvonás kettőt egy könyvajánlóval, mégpedig egy jó creepyvel, amit nem is tudom, hányszor olvastam már el december óta. Ez egy nem is olyan régi könyv, november 13.-án, pénteken jelent meg- ami csakugyan nem a legszerencsésebb napom volt, mert aznap volt egy hónapja, hogy tűkön ülve vártam rá, ééés....nem sikerült aznap megvennem >.< . Mert miért is sikerült volna -.- ? Mindegy is, én decemberben kaptam a kezem közé. Szerelem volt első látásra.  Madeleine Roux: Asylum
Madeleine Roux-Asylum 
Hogy is futottam vele össze: Néztem a Moly. hu oldalon - ez a reklám helye :D - a friss megjelenéseket, és szinte kiégette a szemem. Három perc után elhatároztam magam , fülszöveg, és aztán csak vártam  rá. Már nem is tudtam, mihez kezdtem volna, ha nem jön elő végre, mikor egy magányos Alexandrai expedíción voltam egyszercsak...Bumm! Milyen ismerős borító! Aznap négy órát töltöttem ott, és ki is olvastam aznap. Karácsony előtt egy nappal én ülök és horrort olvasok. Csak fokozzuk az ünnepi hangulatot xD. Végül három nappal ezután meg is vettem a karácsonyra kapott pénzből. 

Borító: Azt tudni kell rólam, hogy imádom a horrort, és a fantasyt. És egy ilyen borítóra melyik horrorfan nem kapja fel a fejét?  Egy arc nélküli lány, aki egy régi épületben kószál *csillogó szemmekkel néz* Meg a címe is ugye... elmegyógyintézet. Hát én nem is tudom, hány creepy sztorit hallottam életem során erről. 

Történet : Abby, Dan, és Jordan a New Hampshire-i Brookline kollégiumban találkoznak először, egy nyári kurzus alkalmával. Ez teljesen átlagosnak is tűnne, ha a diákokat nem egy régi elmegyógyintézetben helyezték volna el, amit átalakítottak kollégiummá. Dan még alig ismerkedik meg a többiekkel, máris különös események sorozata kezdődik: a titokzatos régi alagsorban különös, rémisztő dolgok derülnek ki, többek közt azt, hogy a Brookline Elmegyógyintézet jóval erősebben kapcsolódik hozzájuk mint gondolnák. A diákok kedélyeit egyre hátborzongatóbb események borzolják fel: gyilkosságok, balesetek. Talán nem is véletlenül, hiszen ki mondta, hogy az intézet csak Danékhez kötődik a kelleténél erősebben...

Értékelésem: A következő értékelést közvetlenül az első olvasás után tettem ki a Moly.hu-ra:
 Ó, jóég…Hát én sírtam is- nevettem is ezalatt a könyv alatt. Mindig is érdekelt a téma, úgyhogy mikor megláttam őkegyelmét a friss megjelenések között, úgy határoztam, „nem érdekel miről szól, nekem ez kell”. Kértem is karácsonyra. Aha, persze, és meg is tudtam maradni, mikor megláttam az Alexandrában.Gondoltam, gyorsan olvasok, miért is ne? 4 óra volt. Abby – hiszen teljesen ugyanolyan személyiség mint én – azonnal belopta magát a szívembe. A könyv alatt folyamatosan futkározott a hátamon a hideg, főleg azér, mert tudtam, ilyenek a valóságban is voltak. Utána elgondolkodtam azon: „Hogy lehet valaki olyan kegyetlen, hogy szemrebbenés nélkül kínzott ártatlanokat, és aztán eladta gyógyításnak?”. De a könyv szuper volt, imádtam minden betűjét. Az illusztrációk is nagyon ott voltak. Erre csak öt csillagot tudok adni (többet is persze, ha lehetne)
Filmadaptáció: Tudomásom szerint még nincsen, de merem remélni, hogy majd lesz <3
 
Folytatás: Hát igen, ezzel a könyvvel kíméletlenül megszívtam. Négy további része is van, csak az a probléma, hogy angolul, ami nem is lenne baj, dehát ezt beszerezni....-.- Mikor megtudtam, körübelül olyan voltam mint egy káromkodós szmájli, az agyam eldobom, de komolyan! Ha egyet kiadnak, a többit miért neem? -.- . 
A továbbiak címei: Scarlets, Sanctum, Catacomb, The Asylum Collection
 Madeleine Roux: The ScarletsMadeleine Roux: SanctumMadeleine Roux: CatacombMadeleine Roux: The Asylum Collection


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése